Π.Κ.

Τελικά όλα έχουν ένα τέλος και όλα είχαν μία αρχή. Αυτό λέγεται και κύκλος, ο οποίος αναπόφευκτα κλείνει κάποια στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι στο Real Group, ως είθισται να αποκαλείται από τους ιδιοκτήτες του, κινητοποιούνται, διαδηλώνουν και γεμίζουν με αφίσες την Αθήνα. Έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες, δεν βλέπουν φως και αναγκαστικά αντιδρούν. Όλοι γονατίσαμε από την κρίση. Άλλο, όμως, να γονατίζεις και να παλεύεις να σταθείς, άλλο το να επιλέγεις να σέρνεσαι. Ο Νίκος δεν αντελήφθη, ούτε πια θα το αντιληφθεί, ότι οι συνεργάτες του είναι (ήταν) το κεφάλαιό του και όχι οι Τίτλοι.

Τα «σήματα» έρχονται, παρέρχονται, αποδομούνται και ξεχνιούνται. Δείτε τον φάκελο της εκποίησης του ΔΟΛ για παράδειγμα. Η υπεραξία των τίτλων έχει εκμηδενιστεί. Η αξία τους απλώς δεν είναι ανιχνεύσιμη. «Τζάμπα πράμα» σκέπτονται οι επίδοξοι πλειοδότες. Αυτή είναι η μοίρα των τριών «Α». Αλαζονεία, Απληστία, Αμετροέπεια. Όταν συνοδεύονται και από τη βουλιμία, τότε το σετάκι είναι εκρηκτικό, διότι είναι αφόρητα αμαρτωλό. Όχι με την επίσης αφόρητη θρησκευτική έννοια. Αλλά με την κοινωνική και πολιτική του διάσταση.

Η πιάτσα είναι γεμάτη από κακά μαντάτα, Νίκο, και ο Μινώταυρος -ως γνωστόν- είναι αδηφάγος. Όπως έστρωσε ο καθένας θα κοιμηθεί. Άλλοι έμαθαν στα μεταξωτά. Άλλοι στα τραχιά στρωσίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης