Λ.Κ.

«Κάνετε σαν τις κυριούλες!» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αναστάτωση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από τον γαλάζιο βουλευτή και την έντονη κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, λέγοντας πως, ενώ ο προϋπολογισμός έχει μόνο περικοπές, η κυβέρνηση τον παρουσιάζει ως προϋπολογισμό με κοινωνικό πρόσημο.

«Κάτσε κάτω, κύριε Τσακαλώτο, δεν θα μου πεις τι να πω. Κάτσε κάτω…» φώναξε στον υπουργό ο Βασίλης Οικονόμου.

«Και εγώ αν ήμουν στη θέση σας, έτσι θα αντιδρούσα. Φύγατε από το ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσετε το πρώτο μνημόνιο, πήγατε στον Σαμαρά και τώρα είστε αναγκασμένος να ακούτε τον Μητσοτάκη να ”υπόσχεται” μειώσεις παντού. Και εγώ στη θέση έτσι θα αντιδρούσα. Τα συγχαρητήριά μου» αντέκρουσε ο κ. Τσακαλώτος εξοργίζοντας τον Βασίλη Οικονόμου που ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας μπερδέψατε, κύριε Τσακαλώτο. Μήπως πρέπει να πάτε ξανά στην Αγγλία να κάτσετε στα θρανία σας. Εντάξει, ρε παιδιά, μη θίγεστε τόσο πολύ. Μπορεί να έχω έντονο ύφος, αλλά προσωπικά δεν μιλάω, αν και έχω για πολλούς φάκελο κι έχω πολλά να πω και για τον κύριο Τσακαλώτο. Αλλά κάθε φορά που στριμώχνεστε, κάνετε σαν τις κυριούλες και το πάτε επί προσωπικού» σχολίασε ο Βασίλης Οικονόμου κάνοντας τον Τσακαλώτο να βγει από τα ρούχα του.

«Δεν ξέρετε να διαβάζετε προϋπολογισμό. Θα σας δώσω δύο συνεργάτες μου να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα και αύριο για να καταλαβαίνετε καλύτερα» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Και η Μαρία Αντωνίου της ΝΔ που ήταν στο βήμα έσπευσε να απαντήσει στον υπουργό Οικονομικών: «Αν είναι να έχουμε τα δικά σας αποτελέσματα, να μας λείπουν τέτοια μαθήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης