Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που άφησαν οι πρώτες εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών, κατά την τελετή της ορκωμοσίας.

Μπορεί να μην έδωσαν δείγματα γραφής σχετικά με την πορεία της χώρας, ωστόσο έδωσαν μία εμφατική απάντηση στο ερώτημα εάν «πλήξουμε» το επόμενο διάστημα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αρχή έκανε ο νέος υπουργός Επικρατείας, ο οποίος, κατά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ως… σωστός Παπ(π)άς, φρόντισε να ξαναβαφτίσει τον Δημήτρη Μάρδα, κάνοντας τους πάντες να ψάχνουν τον “Κώστα Μάρδα”, που σύμφωνα με την ανακοίνωση κατέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Κι αν οι πολίτες της χώρας πίστεψαν ότι οι γκάφες της νέας κυβέρνησης εξαντλήθηκαν σε ένα λεκτικό ολίσθημα, ήρθε ο Πάνος Σκουρλέτης να τους διαψεύσει κατηγορηματικά.

Μην μπορώντας κι ο ίδιος να συγκρατήσει τα γέλια του, απέδειξε ότι τα Αγγλικά του… are breaking bones…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε άπταιστα greeklish, ενημέρωσε τα διεθνή Μέσα ότι «all the roads comes to Athens, παραφράζοντας και… κακοποιώντας το σύνθημα «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε -όσους κατάφεραν να τον κατανοήσουν- ότι «η ελπίδα παίρνει οστά» (The hope every day is taking bones).

«Όλα τα ευρώ» -για να προλάβουμε τους κινδυνολόγους- βέβαια, είναι το βλέμμα του υπουργού Εργασίας που υπονοεί ότι δεν κατανοεί λέξη από όσα τον ρωτάει ο ξένος δημοσιογράφος…

Ευτυχώς, απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, οι επιδόσεις του ήταν σαφώς καλύτερες…

Ωστόσο, η υποψηφιότητα του κ. Σκουρλέτη δεν είναι η μοναδική για τα highlights της ημέρας, καθώς η πρώτη πράξη οικολογικής συνείδησης του υπουργού Εσωτερικών – Διοίκησης και Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση κατέλαβε μια θέση στην καρδιά μας.

Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου και αντιλαμβανόμενος την παρουσία των Μέσων ενημέρωσης, προέβη σε μια κίνηση υψηλής μαεστρίας, προκειμένου να αποχωριστεί την αγαπημένη του τσίχλα, η οποία, κατέληξε στο παρτέρι της οικίας του πρώτου πολίτη της χώρας…

Για το τέλος αφήσαμε τον νέο κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τις απίστευτες δραστηριότητές του στο διαδίκτυο.

Η ανεύθυνη αυτή στάση του επιβραβεύτηκε με τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος, στεκόταν αμίλητος – ακίνητος – αγέλαστος – παρακολουθώντας τον Νίκο Παππά.

Διαβάστε επίσης:

Tο παρασκήνιο της ορκωμοσίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015, 19:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης