Α.Π.

Μπορεί η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, να στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, τόσο ως προς τη διεξαγωγή όσο και ως προς την άρτια προετοιμασία της, αλλά, «ποτέ μα ποτέ» δεν λείπει «το αλατο-πίπερο» από κάθε μεγάλη εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων εστιάστηκε, στο γεγονός, πως η παρουσία της ελληνικής σημαίας, φέτος «απουσίαζε» από την πλειονότητα των μπαλκονιών. Ήταν πολύ λίγοι, οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι των σπιτιών εκείνων, που φέτος τίμησαν την ελληνική σημαία.

Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί πως η παρουσία του κόσμου στην παρέλαση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν πολύ μικρή, σε σχέση με προηγούμενες παρελάσεις και χρονιές. Μπορεί αν οφείλεται στον πολύ καλό καιρό που τους οδήγησε σ’ ένα άτυπο τρίημερο απόδρασης ή στο ό,τι επέλεξαν ν’ απολαύσουν μια ημερήσια έξοδο για το γνωστό στο πανελλήνιο «ουζάκι με καλή παρέα».

Ένα από τα σημεία που μπορεί επίσης κάποιος να σταθεί και αφορά στην «παρουσία – απουσία» των βουλευτών της Θεσσαλονίκης, ήταν –κι γι’ ακόμα μία φορά- η μη προσέλευση της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη, στην εξέδρα των επισήμων. Κορυφαίο στέλεχος της γαλάζιας παράταξης, σχολιάζοντας την απουσία της, ακούστηκε να λέει «πως μόνον εκείνη ξέρει το «γιατί» δεν παρουσιάζεται ή δε συμμετέχει στα δρώμενα της πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αξίζει αν τονιστεί πως ήταν ιδιαίτερα διακριτική η παρουσία της αστυνομίας και τα στελέχη της «εξαιρετικά» συνεργάσιμα με τον κόσμο και τους γονείς.

Τέλος, «στο επίκεντρο» της σημερινής ημέρας, βρέθηκε η σύζυγος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, Ελεάνα, η οποία διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ο πελαργός, θα φέρει τον απόγονο του κ. Τζιτζικώστα στις αρχές Μαΐου και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος και περήφανος. Οι ευχές, προς την κα Τζιτζικώστα έγιναν κι έπαιρναν με τον Βουλευτή ΝΔ Ά Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη να σχολιάζει ακόμα και τα χρώματα της ενδυματολογικής της, εμφάνισης: «Είσαι ντυμένη στα σωστά χρώματα» της είπε. Ως γνωστόν, ο κ. Καλαφάτης είναι ΠΑΟΚτσης και δε χάνει την παραμικρή ευκαιρία να το δηλώσει δημόσια.

Έτσι λοιπόν «εκμεταλλευόμενος» τη σημερινή εμφάνιση, σε ασπρόμαυρους τόνους, της κα Τζιτζικώστα, με μαύρο σακάκι και παντελόνι με άσπρη μπλούζα, άρπαξε την αφορμή, να το αναφέρει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης