ΠΚ

Οι σωστές πολιτικές οικογένειες ξέρουν από «timing». Πρόκειται για ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο. Καθώς και από την έννοια «πολιτικός χώρος». Επίσης πολιτικό εργαλείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος το Σάββατο που μας πέρασε αποκάλυψε το αυτονόητο αλλά με τρόπο που το ανήγαγε σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Μας ενημέρωσε εμάς του βαλκάνιους κατσαπλιάδες πώς στην κυβέρνηση του δεν θα συμμετέχει μέλος της οικογενείας του. Πράγματα που θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά στις αξιοπρεπείς Δημοκρατίες .

Είπε λοιπόν πώς η Ντόρα δεν θα είναι υπουργός. Ούτε κανένας άλλος Μητσοτάκης ή Μπακογιάννης.

Δεν θα ασχοληθούμε τώρα με το οικογενειακό παρασκήνιο. θα μείνουμε στο προσκήνιο. Δύο ημέρες αργότερα προκειμένου να εμπεδώσουμε πώς όλα βαίνουν καλώς στην Οικογένεια, η Ντόρα εναγκαλίστηκε τον Κυριάκο δημοσίως μπροστά στις αδελφές τους, τα ξαδέλφια τους και τους λοιπούς του περιβάλλοντος τους στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» με το πειστικό άλλοθι μιας εκδήλωσης για την δενδροφύτευση των Λευκών Ορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «φιλί» μεταξύ των δύο αδελφών ήταν η πειστική απόδειξη πώς δεν τρέχει τίποτε και πώς όλα είναι μέλι γάλα . Λες και είναι κάποιοι άλλοι που Σαββατιάτικα εξήγγειλαν πώς η Ντόρα δεν θα είναι υπουργός, διότι ως γνωστόν οι ψηφοφόροι αγωνιούσαν να πληροφορηθούν το εάν ή όχι σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη η αδελφή του θα παρακάθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Για να φανταστείτε τι απήχηση είχε η θαρραλέα δήλωση του Κυριάκου, στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, Σάββατο πρωί ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα, ούτε την Ντόρα. Το τελευταίο μισάωρο ωστόσο, λίγο πριν λήξει το προσυνέδριο, όλοι ασχολήθηκαν με τον Κώστα Καραμανλή, όστις, καμαρωτός καμαρωτός, εισήλθε, έριξε μία ματιά και εξήλθε μαζεύοντας όλο το χαρτί και έφυγε χαμογελαστός να απολαύσει μια παγωμένη μπίρα. Πάνω απ’ όλα το «timing» σας λέω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης