Δ.Κ.

Οι τρείς ορκωτοί ελεγκτές έψαξαν τη μαύρη του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά διένυσαν όπως όλα δείχνουν μόνο τη μισή διαδρομή κι αυτό επειδή δεν κατάφεραν να αποσπάσουν όλα τα στοιχεία που θα τους οδηγούσε στο μίτο της Αριάδνης.

Ο Νίκος Συκάς,ο Δημήτρης Γιώγος και ο Νίκος Χούντας απέφυγαν διακριτικά ενώπιον των Βουλευτών να μιλήσουν για μαύρη τρύπα στον οργανισμό ,αναφέρθηκαν όμως σε μια αρνητική διαφορά την τετραετία 2010-2014 ύψους 87,1 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητήσαμε στοιχεία από τους υπεύθυνους του ΚΕΕΛΠΝΟ εκείνης της εποχής αλλά μας είπαν ότι έχουν κατασχεθεί ,ζητήσαμε έγγραφο των κατασχέσεων αλλά δεν μας το ‘δωσαν» διευκρίνισαν οι ελεγκτές. Στο πόρισμά τους φαίνεται να επισημαίνουν ότι μέχρι το 2009 οι απολογισμοί ήταν ταμειακοί και από και πέρα μέχρι και το 2014 φαίνεται να είχε χαθεί η μπάλα ,όπως κάποτε είχε χαθεί η μολυσμένη γαλοπούλα με διοξίνες και την έψαχνε όλο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα νησιά μας.

«Βλέπουμε ότι οι απολογισμοί δεν είχαν μόνο παραλείψεις ,κενά σύνταξης ,έλλειπαν και ποσά και τα οποία πρέπει να διερευνηθούν » είπαν οι ελεγκτές.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για μαύρη τρύπα ,με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αντικρούουν το επιχείρημά τους λέγοντας πως οι ελεγκτές αναφέρθηκαν σε μια αρνητική διαφορά και τίποτα περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία ορκωτού ελεγκτή ότι η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ θυμήθηκε και τους μίλησε για δαπάνες ειδικού σκοπού δύο μέρες μετά το πόρισμα που είχαν συντάξει εκείνοι και στο οποίο αναφερόταν η αρνητική διαφορά των 87 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα το 2010 ένα ποσό 37,5 εκ ,το 2011 17 εκ και το 2013 17,3 εκ, τα οποία –όπως ανέφεραν-δεν είχαν εγγραφεί στον απολογισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης