Όλα είναι συγκεκαλυμμένα. Σχεδόν ουδέτερα. Όσον αφορά την politically correct συμπεριφορά των εμπλεκομένων.

Ο ερωτισμός ωστόσο είναι διάχυτος. Η παραγωγή έχει φροντίσει γι΄ αυτό. Τα ελάχιστα ρούχα, τα καλογυμνασμένα κορμιά, αυτή η βαρβατίλα που αιωρείται, οι λείες γάμπες των γυναικών και πάντα οι καλοξυρισμένες μασχάλες των πρωταγωνιστριών. Αυτές οι αγκαλιές, άλλες πατερναλιστικού χαρακτήρα, άλλες αδελφικού χαρακτήρα, άλλες στην διάσταση της τρυφερότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες αγγίζονται συνεχώς, ακουμπάνε ο ένας τον άλλο, μέσα από την λάσπη, την υγρασία και τον ιδρώτα, μία ζωώδης, πρωτόγονη αίσθηση αναδύεται αλλά μέχρις εκεί. Το sex δεν είναι ορατό. Απλώς υπονοείται. Αυτό το κάνει περισσότερο ποθητό. Εξάπτει την φαντασία των τηλεθεατών. Πασχίζουν να ανακαλύψουν σημάδια που θα πιστοποιήσουν μία ανομολόγητη σχέση. Αυτός ο ύπνος στις καλύβες, ο ένας πλησίον του άλλου, ο ένας να κοντανασαίνει δίπλα από τον άλλον και βεβαίως τα όνειρα για τα οποία, το προσέξατε, σπάνια μιλούν.

Στον στίβο μάχης τα κορμιά λιώνουν κάτω από τον ήλιο, οι μυς σφίγγονται. Τα σορτσάκια δεν μπορούν να στριμώξουν ανάμεσα από τις ραφές τους θησαυρούς της φύσης. Είναι και η αγωνία, το λαχάνιασμα, η μάχη.

Το Survivor είναι γαλλιστί asexue, όπως λέμε ουδέτερο, κοινώς ευνουχισμένο. Ως προς το ορατό πεδίο διότι προφανώς υφίσταται και το αόρατο, πίσω από τους πλουμιστούς κοκοφοίνικες, εκεί που το «μάτι» της παραγωγής αφήνει περιθώρια ελιγμών, εκεί που ο φακός «εθελοτυφλεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φαντασία είναι λοιπόν ελεύθερη να καλπάσει. Το αισθαντικό χαμόγελο της Λάουρας, της όποιας Λάουρας, πιστοποιεί την παράλληλη ιστορία που εξελίσσεται πίσω από τις κουίντες της παραγωγής. Ακόμη και αν δεν συμβαίνει τίποτε, ο τηλεθεατής εισπράττει αυτήν την ανομολόγητη οικειότητα, αυτήν την αύρα της επαφής, με ένα φευγαλέο χαμόγελο, ανεπαίσθητο χάδι, εκείνη την κίνηση αλλαγής στο σταυροπόδι που θυμίζει μία θηλυκή οπτασία που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα στο μπαρ, μόνον που η εικόνα δείχνει το συμβούλιο της τηλεοπτικής παραγωγής.

Ναι λοιπόν, το sex απουσιάζει αλλά ο ερωτισμός, σε δοσολογίες σοφά υπολογισμένες από την παραγωγή, είναι εκεί για να συντηρεί την τηλεοπτική λαιμαργία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης