Τρία σκίτσα, τρεις σκιτσογράφοι – σχολιαστές, τρεις στιγμές της χθεσινής Τετάρτης, η οποία θα αναδειχθεί σε κομβική ημερομηνία για το μέλλον της χώρας.

Το σκίτσο του Χατζόπουλου στην πίσω σελίδα με τον γηραιό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να βαδίζει προς τον «Βαρκάρη» με τη σκιά της Κρήτης να τον ακολουθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκίτσο του Πετρουλάκη με τη «γάτα» στον καναπέ, μοναδική μάρτυς των όσων ειπώθηκαν σε εκείνο το ραντεβού του Τσίπρα με τον Ψυχάρη. Η «γάτα», που πάντα ξέρει περισσότερα, μυρίστηκε την οσμή του «γαύρου» στην πιάτσα των ΜΜΕ. Γιατί η «γάτα» είμαστε εμείς. Μουγκοί μεν, αλλά ούτε κουφοί ούτε και τυφλοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκίτσο του Μακρή που εμφανίζει τον νέο Βαρόνο των μίντια να χαιρετά τους οπαδούς της νέας ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία μόλις ιδρύθηκε, την ΠΑΕ «ΔΟΛ-Ολυμπιακός».

Ο Χατζόπουλος με μία αναμφισβήτητη δημοκρατική συναίσθηση. Ο Πετρουλάκης με μία βαθιά αλλά σύγχρονη αριστερή παιδεία που τον ταλαιπωρεί όπως πολλούς άλλους που διεκδικούν το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί, όταν πια ο χαρακτηρισμός αυτός εκλαμβάνεται και ως ύβρις. Ο Μακρής με μία εξαιρετική αίσθηση της επικαιρότητας και πώς αυτή συνδέεται με το πολιτικό θέαμα που παραπέμπει ευθέως στην ψευδή συνείδηση.

Τους ευχαριστώ γιατί υπάρχουν και χαράσσουν σκέψεις πάνω στο λευκό χαρτί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης