Δ.Κ.

Την Άρτα και τα Γιάννενα μπορεί να έχουν μέσα οι Προϋπολογισμοί του 2013 που αφορούν στα οικονομικά τριών δήμων του Νομού Αρταίων – Νικόλαου Σκουφά – Γεωργίου Καραϊσκάκη, αποδείξεις όμως προς το παρόν δεν έχουν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενεκρίθη ο προϋπολογισμός τους από τα δημοτικά συμβούλια χωρίς να έχει γίνει ο προαπαιτούμενος έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Αυτό είναι πρωτοφανές κι είναι σαν να λέμε στους δημάρχους για το νέο έτος “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε!”» λέει έκπληκτος ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Παπασιώζος, ο οποίος φόρεσε και για πολλά χρόνια το κοστούμι του δημάρχου.

Από το γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη ισχυρίζονται ότι η εντολή που δόθηκε ήταν να επισπεύσουν τις διαδικασίες ελέγχου του Προϋπολογισμού και όχι να υπογραφεί εν μία νυκτί η έγκρισή του, χωρίς να έχει γίνει ο ανάλογος έλεγχος.

Κατατέθηκαν τη μία μέρα και την επομένη εγκρίθηκαν όλα αυτά τα κονδύλια, χωρίς οι υπάλληλοι-ελεγκτές να τα έχουν ελέγξει, και υπεγράφησαν μάλιστα και από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας με άνωθεν εντολή, λέει ο Κώστας Παπασιώζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε για κονδύλια που ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ για τους τρεις δήμους αλλά και για τους Συνδέσμους Αποκομιδής Απορριμμάτων και Δικτύων Ύδρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηλίας Θεοδωρίδης (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ) έδωσε εντολή να γίνει subito ο έλεγχος.

Ο πρώην βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος θα επισκεφθεί -λέει- πάραυτα το γραφείο του εισαγγελέα.

«Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αν εμείς, ως δήμαρχοι, δεν έχουμε από πουθενά έλεγχο, τότε εμείς τι μηνύματα στέλνουμε στον κόσμο;» διερωτάται ο πρώην βουλευτής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης