Α.Π.

Ο Eυάγγελος Μεϊμαράκης στην Αθήνα, ως γνωστό και λογικό, έφτιαξε τις επιτροπές με τους δικούς του ανθρώπους. Κάλεσε πανστρατιά και έδωσε έναν «αέρα» δυναμικής. Το ερώτημα είναι μεγάλο και δύσκολο. Ο πονοκέφαλος του Βαγγέλη αφορά στο τι θα κάνει με τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ως «αγκάθι» στην προκείμενη προεκλογική περίοδο.

Οι άνθρωποι του νέου Προέδρου, στη Βόρεια Ελλάδα, είναι οι παλαιοί του φίλοι από την ΟΝΝΕΔ του ’80. Πρώτος, ο επιστήθιος φίλος του, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, μέλος στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Βόσδου.

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr, ο κ. Βόσδου, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και δήλωσε «απλός στρατιώτης του κόμματος με μοναδικό στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις επικείμενες εθνικές εκλογές». Επίσης, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζουν οι κ. Μπαλάς, Ευθυμιάδης, Κονακλίδης, Παπαδόπουλος. Άνθρωποι που διαχρονικά στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και κατείχαν νευραλγικές κομματικές θέσεις στην ΟΝΝΕΔ του ’80-‘90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι ίδιοι θεωρούν πως το κλίμα σταδιακά αλλάζει, συσπειρώνεται η ΝΔ και το «μαγαζί» σε πανελλαδικό επίπεδο αρχίζει να συμμαζεύεται. Ως εδώ καλά.

Από κει και πέρα αρχίζουν τα όργανα. Στην επικοινωνιακή του ομάδα, ο κ. Μεϊμαράκης, επέλεξε τον 2ο βουλευτή Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη. Αποτέλεσμα της επιλογής αυτής, είναι πως ο 1ος, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας –χωρίς δόση υπερβολής- είναι στα κάγκελα, κοινώς «κοντεύει να σκάσει».

Όσο για την 3η Έλενα Ράπτη, είναι εξαφανισμένη και ακολουθεί την «εκ του ασφαλούς» απολιτίκ στάση. Την απασχολούν σοβαρότερα πράγματα, από τις εκλογές, όπως οι καλοκαιρινές της φωτογραφίες στα social media.

Ο κομματικός μηχανισμός, λοιπόν, της Θεσσαλονίκης δεν αιφνιδιάστηκε από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Δεν αγχώθηκε… Γιατί; Γιατί απλά «δεν υπάρχει». Η ύπαρξη του είναι μόνον στα χαρτιά. Αφήστε που οι περισσότεροι γυρνούν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αυτό το Σ/Κ. η ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη του κόμματος, κάνει μπάνια και τα παλικάρια της, γυρίζουν στην έδρα τους, αυτές τις μέρες.

Όσο για τα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης, σε Ά και Β’ εκλογική περιφέρεια, από ό,τι φαίνεται θα είναι τα ίδια και αν γίνουν κάποιες αλλαγές, αυτές θα είναι ανούσιες, χωρίς κάποιο τρανταχτό όνομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης