Συνάντηση 60 λεπτών με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα αλλά και την καλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, το οποίο φαίνεται πως για την Αθήνα μετακινείται προς τις αρχές του Ιουνίου.

Γιούνκερ-Τσίπρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτό: Από τη συνάντηση

«Αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία κι ο καθένας θα κριθεί από αυτό» δήλωσε, από την ελληνική κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Απαντώντας σε επιθετικές δηλώσεις όπως αυτές του Σόιμπλε στον απόηχο της τριμερούς συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ, η ίδια κυβερνητική πηγή έλεγε ότι «αν κυριαρχήσει η σκληρή γραμμή, τότε θα μας δυσκολέψει στην εξεύρεση λύσης».

Σχετικά με τα σενάρια για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πρόβλημα και αν θέλει το Ταμείο να παραμείνει, ας το κάνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης