Σε μια πλήρως απομονωμένη περιοχή στην έρημο του Δυτικού Τέξας ο ανέμελος ταξιδιώτης μπορεί να συναντήσει ένα πραγματικά παράδοξο θέαμα. Ενα κατάστημα με τσάντες και παπούτσια Prada στη μέση της ερήμου με την πιο κοντινή πόλη να βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά.

Ωστόσο, εκείνοι που θα αισθανθούν την ανάγκη μέσα στη μέση της ερήμου να αγοράσουν ένα πανάκριβο αξεσουάρ θα απογοητευτούν, καθώς, μπορεί οι μεγάλες βιτρίνες να φαίνονται ελκυστικές, ωστόσο, οι πόρτες του καταστήματος δεν ανοίγουν για κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για πραγματικό κατάστημα, αλλά για ένα έργο τέχνης από δύο Σκανδιναβούς καλλιτέχνες οι οποίοι ζήτησαν και πήραν την άδεια της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, Miouccia Prada, για να χρησιμοποιήσουν το όνομα της εταιρείας.

Μάλιστα, ήταν εκείνη που διάλεξε τα παπούτσια και τις τσάντες που θα κοσμήσουν την βιτρίνα του καταστήματος.

Το πρότζεκτ, γνωστό και ως Prada Marfa (από το όνομα της 2.000 κατοίκων πόλης) έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από βιοδιασπώμενα υλικά. Αρχικός στόχος ήταν να παραμείνει εκεί και να μην επισκευαστεί ποτέ, ώστε να αποσυντεθεί σταδιακά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά τη λειτουργία, διαρρήκτες εισέβαλαν και έκλεψαν όλο το εμπόρευμα. Από τότε επισκευάστηκε με ακόμη πιο ανθεκτικά υλικά ώστε να αποτρέπει τους όποιους «ελαφροχέρηδες», ενώ, ήδη έχει γίνει αξιοθέατο της πραγματικά έρημης περιοχής. 

Από το 2005, όταν και οι καλλιτέχνες εγκατέστησαν εκεί το «γλυπτό» χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το απομονωμένο έργο τέχνης.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης