Πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε, πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα. Λίγο πιο έξω από το Μόναχο της Γερμανίας υπάρχει ένα μικρό χωριό που είναι βγαλμένο από τα παραμύθια… Το χωριό Fuggerei. Σε αυτό το χωριό τα σπίτια νοικιάζονται για 0,88 ευρώ τον χρόνο!

Με αυτά τα χρήματα οι κάτοικοι του Fuggerei μένουν σε ένα ευρύχωρο πέτρινο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια. Το χωριό αποτελείται από 52 πέτρινα σπιτάκια, μία πλατεία και μία εκκλησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να ξέρετε πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε στο μικρό χωριό για να ζήσετε μια ζωή σαν άρχοντας με λιγότερο από ένα ευρώ.

Tο Fuggerei περιτριγυρίζεται από έξι πόρτες – εισόδους, οι οποίες κλείνουν στις 22.00 το βράδυ και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται μέσα στο κτηριακό συγκρότημα. Επίσης, για να μείνει κάποιος εκεί πρέπει πρώτα να έχει ζήσει δύο χρόνια στο Άουγκσμπουργκ και να μην έχει εισόδημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί είναι όμως τόσο φθηνό το ενοίκιο; Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1520 για να φιλοξενεί τους φτωχούς που δεν είχαν στέγη για να μείνουν. Τότε το ενοίκιο είχε την ίδια αξία όσο 0,88 ευρώ σήμερα και η τιμή του μέχρι και αυτήν τη μέρα δεν έχει αλλάξει.

Το συγκρότημα κτίστηκε από την αρχοντική οικογένεια Fuggerei. Έως και σήμερα οι κάτοικοι, για τη γενναιοδωρία της οικογένειας, είναι υποχρεωμένοι να προσεύχονται για αυτήν τρεις φορές την ημέρα στην εκκλησία του χωριού.

Πηγή: Thoughty2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης