Η Λουλού το λαμπραντόρ ξεκίνησε την «καριέρα» της στην αμερικανική CIA ως κουτάβι αλλά τελικώς αποδείχτηκε ότι δεν είχε τα… προσόντα για να εργαστεί ως σκύλος εντοπισμού εκρηκτικών υλών!
Η αμερικανική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «απέλυσε» το Λουλού, επειδή μερικές εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η εκπαίδευσή της έχασε κάθε ενδιαφέρον και δεν ήθελε να ανιχνεύει «εκρηκτικές μυρωδιές». Αρχικά, οι εκπαιδευτές της προσπάθησαν να καταλάβουν τι ακριβώς της συνέβαινε.

Σε μια ανάρτηση στο μπλογκ της η CIA εξηγεί: «Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι γιατί ένας σκύλος έχει τις “κακές” του μια ημέρα και οι εκπαιδευτές γίνονται ψυχολόγοι σκύλων για να καταλάβουν τι συμβαίνει και να βοηθήσουν το ζώο να ξεπεράσει αυτή τη φάση. Μερικές φορές το κουτάβι βαριέται ή χρειάζεται περισσότερο χρόνο παιχνιδιού ή άλλες φορές, πρόκειται για κάποιο μικρό ιατρικό θέμα, όπως μια δυσανεξία σε κάποια καινούργια τροφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από μερικές ημέρες, οι εκπαιδευτές βοηθούν το κουτάβι να ξεπεράσει οποιοδήποτε ζήτημα έχει αναδειχτεί και ο σκύλος επιστέφει με χαρά στην εκπαίδευσή του» γράφει επίσης, η ανάρτηση.

Η Λουλού, όμως, φαίνεται ότι δεν ήταν καριερίστρια. «Για ορισμένα σκυλιά, όπως η Λουλού, μετά από λίγο καιρό γίνεται ορατό ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι προσωρινή. Απλώς, δεν είναι η δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένα. Η Λουλού δεν έβρισκε τίποτα το ενδιαφέρον στο να αναζητά εκρηκτικά» εξηγεί η CIA, και συμπληρώνει: «Ακόμη και όταν οι εκπαιδευτές την δελέαζαν με φαγητό και παιχνίδι, ήταν εμφανές ότι πλέον δεν περνούσε καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, όμως, η Λουλού δεν θα βρεθεί στο… δρόμο. Ενας από τους εκπαιδευτές της υπηρεσίας αποφάσισε να την υιοθετήσει και πλέον το λαμπραντόρ περνάει υπέροχες ώρες παίζοντας με τα παιδιά του εκπαιδευτή αλλά και τον άλλο σκύλο της οικογένειας.

Πηγή: http://newsone.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης