Μετά από μια ξέφρενη νύχτα, ο 20χρονος Άρον Ονίλ δεν ήθελε να πάει στη δουλειά την επόμενη ημέρα. Αποφάσισε λοιπόν να βάλει τον φίλο του να πάρει τηλέφωνο στα γραφεία της Intel, όπου και εργάζεται, και να κάνει φάρσα για βόμβα. Ειδικότερα, ο φίλος του Ονίλ, Κόλιν Χάμοντ, κάλεσε από τηλεφωνικό θάλαμο έξω από το σπίτι του στις 06.00 το πρωί, γνωστοποιώντας ότι υπήρχαν βόμβες στο συγκρότημα της εταιρείας, οι οποίες θα εκραγούν μέσα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών. Όταν ρωτήθηκε ποιος είναι, απάντησε: «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο» και πρόσθεσε: «Δεν θα τις βρείτε. Αυτή είναι μια προειδοποίηση, είμαστε παντού τώρα».

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχτηκε στις 13 Ιανουαρίου στην Ιρλανδία. Ο δικαστής χαρακτήρισε τον νεαρό ως «εντελώς ανόητο», ενώ το Ποινικό Δικαστήριο του Δουβλίνου αναμένεται να επιβάλει τουλάχιστον 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας και στους δυο εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους «Irish Times», εκείνη την ημέρα περίπου 4.000 εργαζόμενοι δεν πήγαν ή απομακρύνθηκαν από τον χώρο εργασίας τους, ενώ ένας αυτοκινητόδρομος έκλεισε. Την ίδια στιγμή η Intel έχασε περίπου 6.000 εργατοώρες.

Πηγή: Daily mail

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης