Στους ανθρώπους αρέσει να ψάχνουν για κρυμμένα μηνύματα και θεωρίες συνωμοσίας. Πιστεύουν ότι στους στίχους των τραγουδιών ή πίσω από τις εικόνες των χαρτονομισμάτων, στον πίνακα της Μόνα Λίζα ή σε δίσκους βινυλίων υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα. Έχουμε κατά καιρούς ακούσει ότι η ροκ μουσική συνδέεται άμεσα με τη μαγεία, τον σατανά και τον σατανισμό. 

Από τη δεκαετία του ’60 οι λάτρεις της μουσικής ψάχνουν για κρυμμένα μηνύματα στη μουσική δημοφιλών συγκροτημάτων. Μηνύματα που αποκαλύπτονται μόνο όταν το βινύλιο, για παράδειγμα, παιχτεί ανάποδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυνηγοί αυτών των κρυφών μηνυμάτων επικεντρώθηκαν στη ροκ μουσική, γιατί ήταν για πολλούς η μουσική του διαβόλου. Όσο πιο σκοτεινό ήταν αυτό που προσπαθούσαν να βρουν, τόσο μεγαλύτερη και η μανία τους. Η ελληνική μουσική, φυσικά, δεν μπορούσε να ξεφύγει από αυτήν την «παράνοια», με αποτέλεσμα να την πληρώσουν η Μαρινέλλα και ο Χατζής.

Παρακάτω δείτε κάποια τραγούδια-στόχοι της θεωρίας συνωμοσίας που υποτίθεται ότι είναι full με σατανιστικά μηνύματα. Απεταξάμην!

«I’m So Tired», The Beatles

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τραγούδι «I’m So Tired» των The Beatles, εάν παίξεις ανάποδα το βινύλιο, ακούγεται η φράση «Paul is a dead man. Miss him. Miss him. Miss him» (Ο Paul είναι νεκρός. Μου λείπει. Μου λείπει. Μου λείπει). Αυτή η ανακάλυψη ήταν μέρος της φημολογίας πως ο Paul McCartney είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα και είχε αντικατασταθεί από κάποιον σωσία. Αν και αργότερα η παρεξήγηση του θανάτου του λύθηκε, ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν ακόμη.

Queen, «Another One Bites the Dust»

O Mercury δεν ήταν πολύ συμπαθής στους κύκλους της εκκλησίας λόγω της σεξουαλικότητάς του. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι Queen κατηγορήθηκαν από τους ευαγγελιστές πως παρακινούν τη νεολαία στη χρήση ναρκωτικών. Η φασαρία άρχισε όταν οι ερευνητές της ευαγγελικής εκκλησίας ανακάλυψαν κρυμμένο μήνυμα στο τραγούδι «Another One Bites the Dust». Υποστήριξαν πως εάν παίξεις ανάποδα το βινύλιο, θα ακούσεις τον Fredy Mercury να λέει «it’s fun to smoke marijuana» (Έχει πλάκα να καπνίζεις marijuana).

Led Zeppelin, «Stairway to Heaven»

Ο Paul Franklin Crouch ήταν ένας τηλεοπτικός σταρ-ιεροκήρυκας που τον Ιανουάριο του 1982 ξεκίνησε μία εκστρατεία εναντίον των καλλιτεχνών που έκρυβαν μηνύματα στη μουσική τους με σκοπό να διαφθείρουν τη νεολαία και όχι μόνο.

Ένα από τα πρώτα ονόματα στη λίστα ήταν και οι Led Zeppelin και το τραγούδι τους «Stairway to Heaven». Εάν έπαιζες ανάποδα το βινύλιο, ο Crouch επέμενε πως μπορούσες να ακούσεις καθαρά ένα μήνυμα λατρείας του σατανά.

«Oh here’s to my sweet Satan. The one whose little path would make me sad, whose power is Satan. He will give those with him 666. There was a little tool shed where he made us suffer, sad Satan». Η μπάντα αρνείται οποιαδήποτε πρόθεση και αναφέρει πως πρόκειται για μια… σατανική -αν μη τι άλλο- σύμπτωση.


Judas Priest – Better by You, Better than Me

Το 1990 οι Judas Priest κατηγορήθηκαν ότι με κρυφό μήνυμα στο τραγούδι τους «Better by You, Better than Me» οδήγησαν σε αυτοκτονία δύο νεαρούς. Η υπόθεση τελικά απορρίφθηκε και δεν έφτασε ποτέ σε δίκη.

Οι Raymond Belknap (20 ) και James Vance (19) έπιναν μπίρα και κάπνιζαν marijuana για ώρες. Στη συνέχεια πήγαν στο προαύλιο της εκκλησίας ακούγοντας Judas Priest. Ο Belknap έβαλε μία καραμπίνα κάτω από το σαγόνι του και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα, ενώ ο Vance αστόχησε και παραμόρφωσε το πρόσωπό του. Πέθανε τρία χρόνια αργότερα από υπερβολική δόση παυσίπονων.

Ο Vance, όσο είχε τις αισθήσεις του, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, αποκάλυψε σε έναν αστυνομικό πως, καθώς άκουγαν το τραγούδι «Better by You, Better than Me», ένιωσαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αυτοκτονήσουν. «Φοβόμουν, δεν ήθελα να πεθάνω, αλλά ήταν σαν να μου είχαν προγραμματίσει το μυαλό» είπε.

Empty Spaces – Pink Floyd

To «Empty Spaces» ήταν μέρος του άλμπουμ «The Wall» που κυκλοφόρησε το 1979. Είναι από τις περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης θέλει με λίγα λόγια να σου πει πως «ήξερα πως θα ψάξεις και την πάτησες…».

Όταν ακούσεις το τραγούδι κανονικά, δεν βγάζεις νόημα. Εάν όμως το ακούσεις ανάποδα, οι Pink Floyd σου λένε:

–Hello, Luka [hunters]… Congratulations. You have just discovered the secret message. Please send your answer to Old Pink, care of the Funny Farm, Chalfont…
–Roger! Carolyne’s on the phone!
–Okay

Με τον χαρακτηρισμό hunters εννοούν όλους αυτούς που με μανία ψάχνουν για κρυφά μηνύματα. Πολλοί ισχυρίζονται πως ο Old Pink δεν είναι άλλος από τον Syd Barrett, ιδρυτικό μέλος της μπάντας που αποχώρησε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Με το Funny Farm μάλλον εννοούσαν την ψυχιατρική κλινική.

Rolling Stones- Sympathy for the Devil

Οι Rolling Stones με τον σατανικό τους αρχιερέα Mick Jagger έχουν κατηγορηθεί σαν πρωτεργάτες στο έργο της διαδόσεως της σατανολογίας. Από τα πιο γνωστά μουσικά άλμπουμ του συγκροτήματος αυτού, που γράφονται κάτω από την επήρεια σκληρών ή μαλακών ναρκωτικών, είναι το «Sympathy for the Devil», «Χορεύοντας με τον Διάβολο», «Χορεύοντας με τον κύριο D» (Dancing with Mr. D. – «D» είναι ο διάβολος) και (αφιερωμένο) «Στις αυτών σατανικές μεγαλειότητες» (To their Satanic Majesties).

Το άλλο τραγούδι των Rolling Stones είναι το «Invotations to my Demon Brother», «Επικλήσεις στον αδελφό μου δαίμονα». Έχει εξάλλου γραφεί ότι οι Stones ανήκουν σε μια δαιμονική αίρεση της περιοχής του Σαν Ντιέγκο. Ο αρχηγός του συγκροτήματος αυτού, ο Mick Jagger, υπερηφανεύεται ότι είναι σατανιστής, ότι λατρεύει τον αντίχριστο με όλους τους κανόνες της μαύρης μαγείας και καυχιέται διακηρύσσοντας πως είναι «ο Εωσφόρος του Ροκ»! Ο ίδιος δήλωσε ανοικτά: «Επιδιώκουμε να κατευθύνουμε τη θέληση και τη σκέψη των άλλων». Οι Rolling Stones έφτασαν να δηλώσουν θρασύτατα και ανερυθρίαστα πως ένα από τα σατανοκίνητα τραγούδια τους είναι… η απάντηση στην Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν»…!

Hotel California – The Eagles

Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι το 1976, κανένας δεν ήξερε για ποιο πράγμα μιλούσε. Οι στίχοι «Kill the beast» (σκότωσε το τέρας), «Stab it with their steely knives» (να το μαχαιρώσουν με τα σιδερένια μαχαίρια τους) έφταναν ώστε οι «υποψιασμένοι» να υποστηρίξουν την ύπαρξη σατανικών μηνυμάτων.

Αυτό που φούντωσε τους ισχυρισμούς ήταν η φωτογραφία του εξωφύλλου. Στο παράθυρο εμφανίζεται η φιγούρα ενός άνδρα που για πολλούς ήταν ο Anton LaVey, ιδρυτής της εκκλησίας του σατανά και συγγραφέας του βιβλίου «Satanic Bible».

… yeh, Satan hears this, he had me believe in him…

Το συγκρότημα ξεκαθάρισε πως το τραγούδι δεν μιλούσε για τον σατανισμό, αλλά για την απληστία της μουσικής βιομηχανίας τη δεκαετία του ’70 (ναρκωτικά, χρήματα, γυναίκες). Ο φωτογράφος υπεύθυνος για το εξώφυλλο υποστήριξε πως στο παράθυρο στέκεται μία γυναίκα που είχε να πληρωθεί για να συμμετάσχει στη φωτογράφιση. Ο κακός φωτισμός ήταν υπεύθυνος για την παρανόηση. Η αναζήτηση συνεχίστηκε.

Δεν μπορεί, κάπου θα υπήρχε ένα κρυμμένο σατανικό μήνυμα. Όπως πολύ καλά μαντέψατε, το είχαν κρύψει όπου και οι υπόλοιποι. Μπορούσες να το ακούσεις μόνο εάν έπαιζες το βινύλιο ανάποδα.

Μαρινέλλα – «Κι ύστερα κι ύστερα»

Από τη λίστα των τραγουδιών με κρυμμένα σατανικά μηνύματα δεν γλύτωσε ούτε ο Κώστας Χατζής ούτε η Μαρινέλλα.

Στο άλμπουμ του 1975 και στο τραγούδι «Κι ύστερα» για πολλούς υπάρχει κρυμμένο μήνυμα λατρείας του σατανά. Όταν το βινύλιο παίζει κανονικά ακούς «Κι ύστερα κι ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα, κλείσαν ξανά τα σίδερα κι όλα τελειώνουν σήμερα».

Εάν παιχτεί ανάποδα, ακούγεται η φράση «σατανάς μαζί». Τώρα, όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις, το «ακούγεται» είναι σχετικό. Τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει η Σώτια Τσώτου.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού
Πηγή:Life

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης