Οι περιπέτειες του μικρού, φιλικού ρομπότ που έκανε ώτο-στοπ για να μάθει αν το ανθρώπινο είδος είναι άξιο εμπιστοσύνης έληξαν άδοξα σε έναν δρόμο της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε διαμελισμένο από βάνδαλους.

Το ρομποτάκι HitchBot με το κυλινδρικό σώμα, τα μπλε πόδια και τα κίτρινα γάντια —με τον αντίχειρα πάντα σηκωμένο και έτοιμο να σταματήσει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο για να το μεταφέρει— κατασκευάστηκε από Καναδούς ερευνητές. Ο στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εμπιστευτούν την τεχνολογία. Πήρε την απάντησή του σχεδόν αμέσως μόλις έφτασε στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ωχ, το σώμα μου πληγώθηκε” είπε το ρομπότ στον ιστότοπό του το Σαββατοκύριακο. “Φαντάζομαι ότι, κάποιες φορές, άσχημα πράγματα συμβαίνουν στα ευγενικά ρομπότ. Το ταξίδι μου πρέπει να λάβει τέλος προς το παρόν αλλά η αγάπη μου για τους ανθρώπους δεν θα σβήσει ποτέ”, πρόσθεσε χωρίς μνησικακία.

Αφού διέτρεξε περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα στον Καναδά χωρίς να συναντήσει προβλήματα και αφού επισκέφθηκε περιοχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ο HitchBot πρόλαβε να καλύψει, σε διάστημα δύο εβδομάδων, μια απόσταση περίπου 480 χιλιομέτρων στις ανατολικές ΗΠΑ μέχρι να πέσει στα χέρια των βανδάλων.

Οι εφευρέτες του, ερευνητές των Πανεπιστημίων Ράιερσον και Μακμάστερ του Τορόντο οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν αν “τα ρομπότ μπορούν να εμπιστευτούν τους ανθρώπους”, προσπάθησαν να παρηγορήσουν τους θαυμαστές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί υποστηρικτές του HitchBOT θα απογοητευτούν αλλά θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η υπέροχη εμπειρία δεν τελειώνει εδώ. Θα επικεντρωθούμε στο εξής στο ερώτημα ‘τι μπορούμε να μάθουμε απ’ όλα αυτά’ και θα εξερευνήσουμε τις πιθανές μελλοντικές περιπέτειες των ρομπότ και των ανθρώπων”, έγραψαν στον ιστότοπο www.hitchbot.me.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης