Την απίστευτη ιστορία της Danijela Kovacevic από τη Σερβία, που για επτά ολόκληρα χρόνια βρίσκονταν σε κώμα και κατάφερε να “ξυπνήσει”, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι γιατροί, που πλέον έχουν αναλάβει να την επαναφέρουν στην ζωή στο Γερμανικό κέντρο αποκατάστασης του Pforzheim.

Η 25χρονη Danijela, από την βόρεια περιοχή Indjija, αφού το 2009 γέννησε την Marija, ύστερα από μια τραυματική κατάσταση που της δημιούργησε η εργασία της, ανέπτυξε θανατηφόρα δηλητηρίαση του αίματος (σηψαιμία), πέφτοντας σε κώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια όμως κατάφερε να… ξυπνήσει.

Οι γιατροί πλέον δηλώνουν πως πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ έπεσαν σε κώμα για τόσα πολλά χρόνια, κατάφεραν να επανέλθουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, τα μέλη της οικογένειάς της προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα 50.000 ευρώ που απαιτούνται για την νοσηλεία της, έτσι ώστε να συνεχιστεί η φροντίδα που χρειάζεται να λαμβάνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς θεράποντες ιατρούς, η εξέλιξη της προόδου της είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς βρίσκεται σε θέση να κρατήσει στα χέρια ένα ταμπλετ, ένα μολύβι για να γράψει καθώς και να συμμετέχει σε διάλογο.

Η Danijela, όπως δήλωσε ο πατέρας της, έχοντας πάρει βάρος, είναι ζωντανή, αντιδρά στο περιβάλλον γύρω της, χαμογελά ή εκνευρίζεται, όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης