Καλοκαιράκι ίσον και ταινίες τρόμου και δη αυτές με καρχαρίες. Μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες αυτού του είδους αλλά και του κινηματογράφου γενικότερα είναι φυσικά “Τα Σαγόνια του Καρχαρία” από τον Steven Spielberg, που προσέφερε αρκετές ανατριχίλες στους φαν της θάλασσας και γνώρισε άπειρες κακές αντιγραφές και ανούσια sequel.

Το “Jaws” θα μνημονεύεται πάνω απ’ όλα ως η πρώτη ταινία που εφηύρε ουσιαστικά τον όρο “μπλοκμπάστερ” αλλά ταυτόχρονα ήταν και παραμένει μια πραγματικά καλή ταινία ψυχολογικού τρόμου, χωρίς ψηφιακά εφέ και άλλες φτηνιάρικες φιοριτούρες που βασίστηκε καθαρά στο χτίσιμο της έντασης μέσω της εξαιρετικής σκηνοθεσίας, του all-time classic μουσικού της score από τον John Williams και των ερμηνειών από τους Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα γλίτωνε από τα δόντια των “Honest Trailers” από το Youtube κανάλι του Screen Junkies, τα οποία αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα must της εποχής μας, σε διαδικτυακά βίντεο που παρωδούν καλές, κακές και μέτριες ταινίες, παντός είδους.

Χρησιμοποιώντας μια μίμηση-παραλλαγή στην μπάσα φωνή που συνοδεύει συνήθως τα ξενόγλωσσα τρέιλερ ταινιών, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρουν σε οποιαδήποτε ταινία, έστω και ένα μικρό ελάττωμα, σεναριακή τρύπα, κακή ερμηνεία ή cheesy σκηνή, παραπέμποντας μέσω λογοπαίγνιων και σε άλλες ταινίες του είδους ή φιλμ και τηλεοπτικές σειρές στις οποίες μπορεί να είχαν παίξει κάποιοι από τους ηθοποιούς.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και μετά από 41 χρόνια, δεν βρίσκεις και πολλά αρνητικά σε ταινίες σαν το “Jaws” αλλά το γέλιο στο βίντεο είναι πάντα εγγυημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το ειλικρινές τρέιλερ και εδώ τα υπόλοιπα αντίστοιχα βίντεο τους σε άλλες ταινίες στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης