Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει σήμερα η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα, με τη συμμετοχή 147 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων. Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν συνολικά 40.000 εκπρόσωποι από 195 χώρες και για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της θα βγουν στους δρόμους 8.000 αστυνομικοί και στρατιώτες.

Στόχος της Διάσκεψης είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία κατά της υπερθέρμανσης της Γης. Οι αρχηγοί των κρατών επιθυμούν να διασφαλιστεί ότι η μέση θερμοκρασία της Γης δεν θα υπερβαίνει τους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της προβιομηχανικής περιόδου, δηλαδή της περιόδου μεταξύ 1850 και 1900.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε μια συμφωνία αλλά όχι οποιαδήποτε συμφωνία, μια συμφωνία η οποία θα είναι φιλόδοξη και δεσμευτική, που μπορεί να αναθεωρηθεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας και να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παραμονές της Συνόδου.

Στον παγκόσμιο χάρτη είναι «σημαδεμένες» οι πιο ρυπογόνες χώρες στον κόσμο: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης