Όταν ο αθλητισμός συναντάει το περιβάλλον…

Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή. Κι «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μ’ αυτό το σύνθημα αποκτά τη μέγιστη βαρύτητα ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος», που διοργανώνεται στις 18 Απριλίου, ξεκινώντας από την Πέλλα και καταλήγοντας στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας ένα μήνυμα για τον άνθρωπο, τη ζωή και το περιβάλλον. Το κάλεσμα για συμμετοχή δεν αφορά μόνο στους αθλητές αλλά σ’ όλο τον κόσμο όλων των ηλικιών σε μια μεγάλη διοργάνωση που σκοπό έχει να μεταδώσει μηνύματα και ιδεώδη.

«Σήμερα, ακριβώς 2500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα του 490 π.Χ., ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος ”Μέγας Αλέξανδρος” όχι μόνο αναβιώνει το αθλητικό ιδεώδες και το πνεύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αλλά τα συνδέει και με την περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζει η δική μας και οι επόμενες γενιές, επιχειρώντας να μεταδώσει ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα» μας εξηγεί η υπεύθυνη στον τομέα του περιβάλλοντος της διοργάνωσης κα Λιάνα Γούτα, χημικός μηχανικός και πρόεδρος παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τοιουτοτρόπως, ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος αναλαμβάνει μια κοινωνική ευθύνη και δείχνει ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης στηρίζει μια διοργάνωση που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κλίμα στον πλανήτη μας.

Άλλωστε, ο Μαραθώνιος είναι το αθλητικό γεγονός που περισσότερο από κάθε άλλο μας φέρνει σε επαφή με τη φύση. «Είναι η απόσταση που θα διανύσουμε, ο αέρας που θα αναπνεύσουμε, η ευκαιρία των δρομέων να γίνουν ένα με το δάσος, το βουνό, τη φύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μετάδοση του περιβαλλοντικού μηνύματος, οι διοργανωτές επέλεξαν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, θεωρώντας ότι αυτά αποτελούν τον πιο σημαντικό κρίκο στη διάδοση ενός τέτοιου μηνύματος, όπως μας εξηγεί η κα Λιάνα Γούτα. Μας μιλάει με πολλή αγάπη γι’ αυτήν την προσπάθεια, εξηγώντας μας βήμα προς βήμα τις δραστηριότητες που αφορούν στο περιβαλλοντικό μήνυμα μέσα από τον Μαραθώνιο: «Οι επόμενες γενιές, οι άνθρωποι του μέλλοντος είναι τα παιδιά. Γι’ αυτό και τα μηνύματα αθλητισμού, υγείας, προστασίας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος είναι μηνύματα που πρωτίστως πρέπει να απευθύνονται σε αυτά. Τα παιδιά που με εξαιρετική ευαισθησία, γίνονται όχι μόνο οι καλύτεροι δέκτες αλλά και οι καλύτεροι πομποί όλων αυτών των μηνυμάτων, στο σπίτι, στον κοινωνικό περίγυρο, στο σχολείο».

Καλούμε όλα τα παιδιά και τα άτομα όλων των ηλικιών συνολικά, σε έναν αγώνα δρόμου για το Περιβάλλον, για τη Ζωή, για την Υγεία! Στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Να είμαστε όλοι εκεί!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης