Από φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον Θερμαϊκό Κόλπο και όχι από διαρροή αερίου οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, η δυσοσμία που έχει πλήξει το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μετά από επικοινωνία με την Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία διαρροή φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου η δυσοσμία οφείλεται σε φαινόμενα ευτροφισμού και αναερόβιων διαδικασιών στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

«Δεχτήκαμε την πρώτη κλήση στις 12.51 το μεσημέρι και από εκείνη την ώρα τα τηλέφωνα εξακολουθούν να χτυπούν. Σύμφωνα με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας μας και τον Τομέα Άμεσης Επέμβασης, η οσμή δεν οφείλεται σε αέριο. Τεχνικοί της εταιρείας, με ειδικούς μετρητές, πραγματοποιούν ελέγχους σε παροχές και φρεάτια σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και δυτικά, καθώς ανάλογα με τη ροή των ανέμων, η οσμή μετατοπίζεται από το κέντρο της πόλης -π.χ., την οδό Μοναστηρίου και τις παρακείμενες- προς τις δυτικές συνοικίες, όπως τον Εύοσμο και τις Συκιές και αντίστροφα. Από τους ελέγχους δεν έχει διαπιστωθεί διαρροή αερίου. Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές από όπου μας έχουν καλέσει», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της ΕΠΑ.

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Φυτιάνος, καθηγητής Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι τα αέρια που εκλύονται δεν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, παρά ταύτα, όμως, συνιστά σε πολίτες που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν την πολύωρη έκθεση στην οσμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης