Τριήμερο προβολής με θέμα «Αύξηση της υποστήριξης για την αποκατάσταση του υγροτόπου Μπρεξίζα της Περιφέρειας Αττικής», διοργανώνει η αρμόδια Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2015 στον Μαραθώνα.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Περιβάλλον που διοργανώνεται τις ίδιες ημέρες, 3-5 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υγρότοπος Μπρεξίζα βρίσκεται στη ΒΑ Αττική και αποτελεί νησίδα βιοποικιλότητας στο ευρύτερο αστικό τοπίο, με περισσότερα από 80 είδη πουλιών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Γι’ αυτό χρήζει αποκατάστασης και ανάδειξης του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στον αρχαιολογικό χώρο και τον υγρότοπο με μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στρογγυλό τραπέζι με συγκεκριμένα μέτρα προτεραιότητας για την αποκατάσταση και την προστασία του υγροτόπου.

Η δράση περιλαμβάνει επίσης επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, με την αρχαιολογική υπηρεσία, με ΜΚΟ και Οργανώσεις Πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης