Ο Πάνος Σκουρλέτης απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) – Χρηματοδοτικός Μηχανισμός (ΜΧ) 2009-2014.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι «ειδικά οι σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης και συνεργασίας που υπάρχουν, ώστε να θέσουμε σε εφαρμογή ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που να διασφαλίζει την υλοποίηση σημαντικών έργων. Εξάλλου, οι πολιτικές μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης είναι κοινές και, ακριβώς για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιηθούν όλες οι δημιουργικές δομές που μπορούν να συνδράμουν σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«O Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014 βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο χρηματοδοτικής ενίσχυσης που προσφέρει στη χώρα μας σημαντικές δυνατότητες και ποικίλα οφέλη σε συγκεκριμένους τομείς κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.

Για την περίοδο 2009-2014, στην Ελλάδα, ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα, με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, για την περίοδο αυτή, να ανέρχεται σε 63,4 εκατ. €. Συγχρηματοδοτείται από τις χώρες ΕΟΧ-ΕΖΕΣ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) κατά 85% και από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης