Την Κυριακή στις 13:00 στην πλατεία του Μοναστηρακίου πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τη διαμαρτυρία τους και τι δήλωσαν στον φακό του zougla.gr οι ακτιβιστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακτιβίστρια Δήμητρα Αργυρίου εξηγεί στον κόσμο τους λόγους της διαμαρτυρίας και την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων:

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική διαμαρτυρία για ΟΛΑ τα ζώα! Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην αδικία, ενάντια στο ολοκαύτωμα της ζωής, ενάντια στην αντίληψη που ξεχωρίζει ποια ζώα πρέπει να αγαπάμε και ποια να δολοφονούμε για χάρη της κοιλιάς μας. Ο αγώνας αυτός είναι για την ελευθερία ΟΛΩΝ των πλασμάτων, για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Κι αυτή η φωνή δεν θα σιωπήσει ποτέ! Θα είμαστε πάντα εδώ, να υποδεικνύουμε την υποκρισία, το ψέμμα, τη δήθεν πολιτισμένη κοινωνία, που από τη μία μιλά για αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη και από την άλλη διατηρεί χώρους φρίκης και εξευτελισμού αθώων ζωών. Τα σφαγεία, και κάθε άλλος παρόμοιος χώρος, είναι η επί γης κόλαση για δισεκατομμύρια αθώες ζωές, που υφίστανται τα πάνδεινα σε μία κοινωνία που τα υποδουλώνει και τους τρώει τη ζωή.

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την παράνοια. Με έργα, όχι απλώς με λόγια και μεμψιμοιρίες. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ, για να φωνάξουμε το μεγάλο όχι στην εκμετάλλευση και τη σφαγή ΟΛΩΝ των ζώων».

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης