Τα υπεραιωνόβια δέντρα αργοπεθαίνουν και ζητούν την προσοχή μας.Ολόκληροι πληθυσμοί αρχαίων δέντρων αφανίζονται από περιοχές γιατί ουδείς έδωσε την κατάλληλη φροντίδα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας σεβόμενο το περιβάλλον και με την πεποίθηση ότι η προστασία του, δημιουργεί σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης, υλοποίησε την πρόταση του μέλους της Ε.Ε.Ε, Βιολόγου κας Ελένης Λουκά για την ανάδειξη της χλωρίδας της Κέρκυρας στην περιοχή Στρογγυλή της Κέρκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από την Ε.Ε.Ε. και συνεχίστηκε κατά το διάστημα αυτό, με οχλήσεις σε διάφορους κρατικούς φορείς και επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να τελεσφορήσει με τη θετική ανταπόκριση και το μεγάλο ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Βοτανολογίας και Ζωολογίας του δάσους της Δρέσδης Γερμανίας (Institute of Forest Botany and Forest Zoology – Faculty of Environmental Sciences Dresden University of Technology (TU Dresden) με επικεφαλής τον καθηγητή Andreas Roloff.


Πηγή: enosiee.blogspot.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης