Εργασίες αναδιαμόρφωσης και αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Σχιστού, με στόχο ο χώρος που έχει θέα τον κόλπο της Ελευσίνας, να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί μέσα από ήπιες χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού, από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, έως το φθινόπωρο.

Για την πορεία των έργων που έχουν ξεκινήσει από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική επίσκεψη των δημοσιογράφων, από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού, που καταλαμβάνει έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, εγκαινιάστηκε το 1998 και ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης χωματερής στην Ελλάδα. Το κόστος του είχε ανέλθει σε περίπου 5 δισ. δραχμές. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια το Πάρκο εγκαταλείφθηκε, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και καταστράφηκαν κτίρια, υποδομές και παιχνίδια.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για να ανακατασκευαστεί το Πάρκο και να λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης