Διάσκεψη με θέμα «Πράσινες Υποδομές: μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 14.30 έως τις 17.30, στο κτίριο Jacques Delors, στις Βρυξέλλες.

Τη διάσκεψη διοργανώνουν από κοινού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Επιτροπή των Περιφερειών, και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις διακομματικές του ομάδες Αστικά Θέματα και Κλιματική Αλλαγή, Βιοποικιλότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι, να γίνει ένας απολογισμός της εφαρμογής της στρατηγικής για την προώθηση των πράσινων υποδομών, και να ανανεωθεί η πολιτική δέσμευση των διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων.

Όπως σημειώνεται ενόψει της διάσκεψης, οι πράσινες υποδομές επιτρέπουν στη Φύση να ελευθερώσει μια σειρά από οφέλη για τα οικοσυστήματα και τους ανθρώπους τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Είναι βασικός παράγοντας για την προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Υπάρχουν πολλές επιτυχίες που αποδεικνύουν την αξία της επένδυσης σε πράσινες υποδομές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το 2013 στρατηγική για την προώθηση των πράσινων υποδομών.

Ο Επίτροπος Karmenu Vella θα αναφερθεί στην πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πράσινες υποδομές και τη συμβολή αυτής στις νέες προτεραιότητες της Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις απόψεις τους θα παρουσιάσουν μέλη των δύο επιτροπών, φορείς χάραξης πολιτικής, επιχειρήσεις, εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών και των Αρχών.

Η διάσκεψη θα αποτελέσει ευκαιρία για να προβληθεί έγκαιρα η συμβολή των πράσινων υποδομών στη στρατηγική Ευρώπη 2020. Θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι αυτοδιοικητικές αρχές μπορούν να ενισχύσουν τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τις πράσινες υποδομές για τους ευρωπαίους πολίτες, μεταξύ άλλων με συμμετοχικές διαδικασίες προγραμματισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης