Αντιμέτωποι με πρόστιμο από 150 έως 500 ευρώ θα είναι οι τουρίστες στη Φλωρεντία που θα συλληφθούν να τρώνε στους δρόμους.
Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.
Οι «Times» αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους, αφήνοντας απορρίμματα πίσω τους.
Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία.
Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη μποτιλιαρισμένους δρόμους.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano.

Ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και παράτασή τους.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης