Στο Καλαμάκι έφτασε σήμερα η πετρελαιοκηλίδα έπειτα από τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Η παραλία του Αγίου Κοσμά καλύφθηκε από πίσσα ενώ στην θαλάσσια περιοχή, κοντά στο φάρο, επιχειρεί ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, προσπαθώντας να περιορίσει την περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες αφού από το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προγνώσεις, προβλέπονται δυτικοί άνεμοι που βοηθούν στη μεταφορά της πετρελαιοκηλίδας.

«Τα κομμάτια που θα κολλήσουν στα βράχια δεν βγαίνουν ούτε μετά από δέκα χρόνια» είπε στο notia.gr, ένας ερασιτέχνης ψαράς που βρισκόταν στο λιμανάκι του Αγίου Κοσμά.

Φωτογραφίες από τον Άγιο Κοσμά που έστειλε στο zougla.gr ο αναγνώστης, Αναστάσιος Καραμανίδης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, ότι σήμερα το πρωί που θα εκτιμηθεί η κατάσταση, θα ανακοινωθεί ο τρόπος αλλά και το χρονοδιάγραμμα καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Ήδη από νωρίς βρίσκονται στο σημείο τεχνικά κλιμάκια για εκτίμηση της κατάστασης και εξεύρεση τρόπων για την απορρύπανση των υδάτων.

Πηγή: notia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης