Το να χαρακτηρίσεις μια παραλία ως την πιο βρόμικη της Αττικής μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό, ωστόσο μια βόλτα στην παραλία που βρίσκεται πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπορεί να πείσει και τους πλέον καλοπροαίρετους ότι η αδιαφορία της Πολιτείας αρκεί ώστε ένας χώρος στολίδι να μετατραπεί σε απέραντη χωματερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω παραλία, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του zougla.gr, τα έχει όλα. Ερασιτέχνες ψαράδες, περαστικούς, ενίοτε και λουόμενους. Αυτό που την κάνει όμως να ξεχωρίζει όμως είναι τα αμέτρητα… σκουπίδια.

Νεκρά ζώα, σακούλες, μπουκαλάκια νερού, πλαστικά ποτήρια, ξύλα, κομμένοι κορμοί δέντρων, άδειες γλάστρες αποτελούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το μόνιμο ντεκόρ στην ίσως πιο βρόμικη παραλία της Αττικής.

Όσο για τα άλλοτε γαλάζια νερά, τα οποία προσφέρονταν για κοντινές καλοκαιρινές εξορμήσεις, πλέον έχουν μετατραπεί σε βάλτο κι αποτελούν μια βραδυφλεγή βιολογική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον Πειραιά, βρίσκεται δίπλα στα -εγκαταλειμμένα- ολυμπιακά ακίνητα και πολύ κοντά στη Μαρίνα Νέου Φαλήρου, όπου ελλιμενίζονται πολυτελή σκάφη.

Για ακόμη μια φορά η Πολιτεία είναι απούσα, παρότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος έχει καταγγελθεί ουκ ολίγες φορές…

Τα λόγια είναι περιττά:

Σκουπίδια κατά μήκος της παραλίας

Ο πιο ριψοκίνδυνος κολυμβητής

Κουφάρι ζώου

Θέα στη μαρίνα με τα πολυτελή σκάφη

Οικολογική συνείδηση... παντελώς απούσα

Λύματα στη θάλασσα

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Eπιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Πλαζ σκουπιδότοποι, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, 11:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης