Στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα, επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας, στην παραλία της κατασκήνωσης Green Camp στα Λεχαινά ο… Νίκος!

Ο Νίκος είναι μια θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta που βρέθηκε τραυματισμένη στις 30 Μαρτίου του 2013 στη Χίο. Κατά την άφιξη της στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής είχε βάρος 34 κιλά και καμπύλο μήκος καβουκιού 66 εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Νίκος» μετά από τρία χρόνια και πέντε μήνες ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο φυσικό του θαλάσσιο χώρο. Έτσι, χθες το απόγευμα, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» απελευθέρωσαν τη θαλάσσια χελώνα στην παραλία της πράσινης κατασκήνωσης Green Camp, στα Λεχαινά, σε μια εκδήλωση που ήταν ανοιχτή για όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς όταν ο «Νίκος» βρήκε τον δρόμο του στη θάλασσα και χάθηκε στα ανοιχτά, αφού προηγουμένως κρατούσαν… τις αναπνοές τους, μέχρι η θαλάσσια χελώνα να φτάσει σιγά – σιγά στο νερό και να αρχίσει να κολυμπά προς την ελευθερία!

Aνάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησε την απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας, το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και Μάκης Μπαλαούρας.

Πηγή: ilia24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης