Η χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη και η σημασία αυτού του μοντέλου τουρισμού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος – Χωροταξίας, Νίκος Καλογερής και ο αντιπροέδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Στην συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, τονίσθηκε η σημασία του τουρισμού ως τη βασικότερη οικονομική πηγή εσόδων σε εποχιακή βάση και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του υπάρχοντος μοντέλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καλογερής επεσήμανε πως «ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια τέτοια πρόταση» εκτιμώντας πως υπάρχει πεποίθηση για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει η λειτουργία αυτής της δραστηριότητας στις τουριστικές περιοχές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, τα κριτήρια χωροθέτησης που τίθενται από τον νόμο, είναι τόσο περιοριστικά, που απαγορεύουν ουσιαστικά την πραγματοποίηση αυτής της καινοτόμας ιδέας. Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι για το λόγο αυτό, έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις και προτάσεις με το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με τον κ. Μπαμιεδάκη και τα Νησιωτικά Επιμελητήρια, για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με ευνοϊκότερες διατάξεις, που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του σχεδίου, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της αρχαιολογικής κληρονομιάς.

Εξ άλλου, ο αντιπρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Μπαμιεδάκης, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την προώθηση κοινών στόχων και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα ευοδωθεί η προσπάθεια και η Κρήτη θα ενταχθεί στον χάρτη των περιοχών που προσφέρουν καταδυτικό τουρισμό, γεγονός που, όπως σημείωσε, αναμένεται να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ποσοτική και κυρίως την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης