Tην ώρα που λουόμενοι και τοπικές αρχές της Πάτρας και της Αιγιάλειας αναμένουν τη μία και μοναδική επιστημονική αλήθεια για την καταλληλότητα ή μη των θαλάσσιων περιοχών Πλαζ, Ρίου, Πούντας, Αιγείρας και Διακοπτού, η «διαμάχη» μεταξύ Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών και Τμήματος Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, μαίνεται.

Οι δηλώσεις του αν. καθηγητή Απ. Βανταράκη στην «Π» που χαρακτήριζε τις μετρήσεις ακαταλληλότητας της ΠΑΚΟΕ «πρόχειρες, βιαστικές και με περιστασιακά αποτελέσματα», προκάλεσαν χθες την «έκρηξη» του φορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον καθηγητή, τον οποίο αφού κατηγορεί για «περίσσιο θράσος», του απαντά, αναφέροντας ότι: «πριν από 2 χρόνια είχε αποδεχθεί τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και είχε τονίσει τον ετεροχρονισμό των μετρήσεων του υπουργείου, ενώ σήμερα, δίχως να αντιπαραθέτει στοιχεία, δηλώνει ότι οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες».

Το ίδιο και για την «δίχως στοιχεία αναφορά του στον αμίαντο, ότι δηλαδή η περίπτωση της Αμιαντίτ στο Δρέπανο δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων».

Το ΠΑΚΟΕ προκαλεί και προσκαλεί τον κ. Βανταράκη, να παραθέσει δικές του μετρήσεις ή πανεπιστημιακών εργαστηρίων που την ίδια στιγμή να είναι αντίθετες με τις δικές του, ενώ ζητά άμεσα και παρουσία εισαγγελέα να γίνουν ταυτόχρονες δειγματοληψίες, ώστε να αποδειχθεί «η ελαφρότητα των δηλώσεών του κ. Βανταράκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής Απ. Βανταράκης, μιλώντας χθες στην «Π», αρκέστηκε σε δύο καίρια ερωτήματα προς το ΠΑΚΟΕ. Πρώτον, να αναφέρει σε ποιο πιστοποιημένο εργαστήριο έγιναν οι επίμαχες μετρήσεις και γιατί αυτό δεν αναφέρεται στη δημοσίευση και δεύτερον γιατί στην αρχική ανακοίνωση δεν αναφέρεται – όπως ρητά ορίζει ο νόμος – αν το εργαστήριο του ΠΑΚΟΕ διαθέτει πιστοποίηση ISO 1725 από τον ΕΣΥΔ, βάσει του οποίου και μόνο δύναται κανείς να κάνει ανάλυση σε νερά.

Για τις δηλώσεις Βανταράκη πάντως το ΠΑΚΟΕ έχει ήδη προχωρήσει δικαστικά καταθέτοντας μήνυση και αγωγή σε βάρος του.

Διαβάστε επίσης: Μήνυση και αγωγή στον καθηγητή Α. Βανταράκη για τις δηλώσεις περί παραλιών και «ΑΜΙΑΝΤΙΤ»

Oι ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες της Αχαΐας

Επικίνδυνα για τους κατοίκους της Αχαΐας τα τοξικά απόβλητα της «ΑΜΙΑΝΤΙΤ»

Πληροφορίες από Εφημερίδα Πελοπόννησος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης