Στις 18 Φεβρουαρίου του 2017, ο Ντέιβιντ Β. από την Καλιφόρνια αποφάσισε να πάρει το drone του στην κοιλάδα Νάπα για να ανακαλύψει την ομορφιά της άγριας φύσης. Η συγκεκριμένη κοιλάδα είναι γνωστή στην Αμερική για τα υπέροχα, πανοραμικά τοπία της.

Άρχισε να πετάει το drone σε ύψος 1.000 ποδιών, του οποίου την εικόνα έβλεπε στο κινητό του τηλέφωνο.Το drone πέταγε κοντά στα δάση της λίμνης Berryessa, την έβδομη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη που έχει φτιάξει ο άνθρωπος. Έχει εμβαδό 20.000 στέμματα, μήκος 15,5 μίλια και πλάτος 3 μίλια. Την ημέρα που πέταγε το drone όλα ήταν ήρεμα. Δεν φύσαγε και ο καιρός ήταν υπέροχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαφνικά λοιπόν εκεί που έβλεπε την εικόνα από το drone, αντιλαμβάνεται μια τεράστια τρύπα μέσα στη λίμνη. Ζουμάρει και όντος παρατηρεί αυτή την τρύπα και αναρωτήθηκε… πώς είναι δυνατόν.
Το νερό έπεφτε με μεγάλη ορμή μέσα σε αυτή την τρύπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι προκειμένου να καταλάβει ακριβώς τι ήταν, πλησίασε το drone πιο κοντά. Αμέσως άρχιζε να τραβά φωτογραφίες αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό το οποίο έβλεπε.

Έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια από έναν άλλο πεζοπόρο που βρισκόταν εκεί κοντά. Όμως και αυτός δεν είχε ιδέα για αυτό που έβλεπε στις φωτογραφίες. Αποφάσισαν τελικά να στείλουν το drone ακόμα πιο κοντά.

Όμως την ώρα που το πλησίασαν πολύ κοντά, το drone άρχισε να είναι ασταθές και να χάνει τον έλεγχο. Προκειμένου να μην πέσει στο στόμιο της τρύπας, το τράβηξε και το απομάκρυνε.

Η εικόνα από ψηλά - Μοιάζει με τεράστια ρουφήχτρα

Και ερχόμαστε στην πραγματικότητα…Τελικά ονομάζεται η «Ιερή Tρύπα» και χτίζόταν από το 1953 μέχρι το 1957. Μέσα εκεί πέφτει το νερό, το οποίο στη συνέχει με τεράστιους αγωγούς τροφοδοτεί την κοιλάδα του Σακραμέντο. Φυσικά το κολύμπι απαγορεύεται εκεί διότι η τρύπα αυτή ρουφάει τα πάντα.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αρδευτικό αγωγό- μαμούθ. Το 1997 μια γυναίκα που κολυμπούσε κοντά πέθανε αφού την ρούφηξε η ροή του νερού.

Η κατασκευή έχει διάμετρο 72 πόδια και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Καλιφόρνια, τα οποία έδωσαν λύση σχετικά με την τροφοδοσία του νερού σε αγροτικές περιοχές.

To νερό εισέρχεται μέσα από τον αγωγό και στη συνέχεια ρέει προς την κοιλάδα του Σακραμέντο

 Όταν η στάθμη της λίμνης είναι χαμηλή, ο τεράστιος αυτός αγωγός διακρίνεται καθαρά. Όταν όμως μετά από βροχοπτώσεις η στάθμη έχει ανέβει, τότε το συγκριμένο σημείο γίνεται πολύ επικίνδυνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης