Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου γνωστοποιείται ότι βάσει του εγγράφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων-χοίρων» η ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κτηνοτρόφου, ακόμη κι αυτών που δηλώνουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν υφίσταται δήλωση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους.

Η απογραφή διενεργείται για τα αιγοπρόβατα από την 1η Νοεμβρίου έως την 15η Δεκεμβρίου και για τους χοίρους από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι οφείλουν να προσέλθουν στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Αγροτών με τα οποία συνεργάζονται, προσκομίζοντας απαραιτήτως το έντυπο Μητρώο της Εκμετάλλευσής τους, να πραγματοποιήσουν εκεί την ηλεκτρονική απογραφή και στη συνέχεια να προσέλθουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Λήμνου για κοινοποίηση της απογραφής και τη θεώρηση του Μητρώου τους.

Υπενθυμίζεται στους κτηνοτρόφους ότι η ακρίβεια των στοιχείων της απογραφής αποτελεί βασικό στοιχείο στους κατά καιρούς ελέγχους από τις επίσημες Αρχές.

Πηγή: limnosfm100.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης