Ο «Οικολογικός Άνεμος» έγινε αποδέκτης καταγγελιών για μπαζώματα και παράνομες ενέργειες στην περιοχή γύρω από τον ποταμό Ευεργέτουλα της Λέσβου.

Κατά τη σημερινή επίσκεψη κλιμακίου του «Οικολογικού Ανέμου» εντοπίστηκαν δύο περιοχές ανατολικά της κοίτης του Ευεργέτουλα που χρησιμοποιούνται ως χώροι απόθεσης μπάζων ή/και αποκομιδής αμμοχάλικου, ενώ επιπλέον εντοπίστηκε ένα φορτηγό που πέταγε μπάζα σε τρίτο σημείο, 300 μέτρα από τη γέφυρα των Κεραμειών, στη δυτική όχθη του ποταμού Ευεργέτουλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες αλλά και το σχετικό βίντεο, η εναπόθεση μπάζων στις όχθες του ποταμού γίνεται χωρίς κανένα μέτρο και διαδικασία. Λόγω του όγκου και της ποιότητας των αποθέσεων είναι προφανές ότι τα μπάζα δεν προέρχονται από την οικοδομή ενός ιδιώτη αλλά από δημόσιο έργο. Ο «Οικολογικός Άνεμος» ενημέρωσε για το συμβάν το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου και προετοιμάζεται να κάνει αναφορά στα Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, καθώς και στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Πηγή: lesvosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης