Απρόσκοπτα συνεχίζεται η λαθροϋλοτομία στο Πήλιο.

Τα δάση αποψιλώνονται εξαιτίας της αδράνειας του Δασαρχείου Βόλου, τονίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τα μέλη της οποίας σε κάθε δρομολόγιο που κάνουν στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου διαπιστώνουν σωρεία παραβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορτηγά κατάφορτα ξύλα, ακόμα και χωρίς πινακίδες, πηγαινοέρχονται χωρίς κανένα έλεγχο. Παράνομες μάντρες καυσόξυλων ξεφυτρώνουν ακριβώς δίπλα στον εθνικό δρόμο. Ξυλεία στοιβάζεται στους δρόμους του Πηλίου, έτοιμη προς μεταφορά, είναι οι περιγραφές των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας. Διαπιστώθηκε, όπως λένε, αποψίλωση δέντρων ακόμα και δίπλα στον εθνικό δρόμο, αφού η ασυδοσία εντάθηκε εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων.

Είναι χαρακτηριστικές φέτος οι διαμαρτυρίες των ίδιων των δύο Δήμων του Πηλίου. Ζητήθηκε μάλιστα να δημιουργηθεί δασοφυλακείο στο Πήλιο, αλλά δεν έγινε τίποτα, προσθέτουν.

Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, «είναι γεγονός ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί πλέον επιλέγουν για θέρμανση τη χρήση ξυλόσομπων. Επομένως έχουν αυξηθεί οι ανάγκες σε ξύλα και άρα βρήκε εύκολο δρόμο ανάπτυξης η λαθροϋλοτομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καύση όμως ξύλων σε τζάκια και σόμπες θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν, φέτος το χειμώνα, στις ελληνικές πόλεις, συνθήκες ασφυξίας από το διοξείδιο του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια που εκλύονται από την καύση των ξύλων. Αυτό όμως είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα και για τα μωρά παιδιά.

Πηγή: Εφημ. Ταχυδρόμος/thessalianews
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης