Ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέροντας το μήνυμα ‘No Oil’ με… “πετρέλαιο”!

Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση σε μήνυμά της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μία συμβολική δράση, καταγγέλλουμε την επιμονή της κυβέρνησης να ξεκινήσει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ακόμα και μέσα στο 2018, μόλις τρεις εβδομάδες μετά το ναυάγιο του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ. Την ίδια στιγμή, οι ακτές της Σαλαμίνας δεν έχουν ακόμα καθαριστεί ικανοποιητικά από το μαζούτ και η τοπική κοινωνία δεν είναι σαφές αν, πότε και από ποιον θα μπορέσει να αποζημιωθεί.

Το πάθημα στον Σαρωνικό θα πρέπει να γίνει μάθημα. Φαντάσου ένα πετρελαϊκό ατύχημα στις ακτές των Επτανήσων, της Κυπαρισσίας ή της Κρήτης. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που εξαρτάται οικονομικά από το φυσικό της περιβάλλον, η έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι μία ανεύθυνη πράξη και μία οικολογική καταστροφή που περιμένει να συμβεί.

Σε χρειαζόμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε όπου και όπως χρειαζόταν, αφού ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανεπαρκής. 175 εθελοντές και απλοί πολίτες συμμετείχαν στους καθαρισμούς των ακτών της Γλυφάδας και της Σαλαμίνας για 937 ώρες συνολικά. Τα έξοδα για τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάστηκε σε αυτές τις επιχειρήσεις καθαρισμού καλύφθηκαν αποκλειστικά από την Greenpeace χάρη στις δωρεές ​ανθρώπων σαν εσένα. Στήριξέ μας και σήμερα με οποιοδήποτε ποσό μπορείς, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη δράση μας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τα ορυκτά καύσιμα.

Υποστήριξέ μας!

​Υ.Γ1. Η “πετρελαιοκηλίδα” δημιουργήθηκε με φυτικές και φυσικές πρώτες ύλες και διαλύεται αμέσως με νερό.

Υ.Γ2. Μαζί με τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας θα θέλαμε για άλλη μία φορά να σε ευχαριστήσουμε. Η συμπαράσταση και η υποστήριξη τις τελευταίες μέρες μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε η Ελλάδα να απεξαρτηθεί πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα».​

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης