Μία επιπλέον διάκριση απέσπασε η Συστήματα SUNLIGHT, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, στα φετινά βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2014», ως αποτέλεσμα της σταθερής προσήλωσής της στην υλοποίηση και εφαρμογή «πράσινων» επενδύσεων και πρακτικών.

Η SUNLIGHT εφαρμόζει από το 2001 σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων, έχοντας πιστοποιηθεί κατά ISO 14001, με το οποίο επιβλέπονται οι καθημερινές διαδικασίες λειτουργίας του βιομηχανικού συγκροτήματός της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης. Παράλληλα η εταιρεία έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση, η οποία σε πρώτη φάση ξεπερνά τα €25 εκατ, και αφορά τη δημιουργία της πιο σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου της Ευρώπης στην Κομοτηνή. Μέσω της SUNLIGHT Recycling παρουσιάζεται στην Ελλάδα η πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου, καθώς περιλαμβάνει τον πλήρη κύκλο ανακύκλωσης. Δηλαδή τη συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών, την ανακύκλωσή τους με βάση τα διεθνή πρότυπα ποιότητας, και την αξιοποίηση των προϊόντων ανακύκλωσης για παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα από τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση του εύστοχου πλάνου που υλοποιεί η εταιρεία και το οποίο συνδυάζει επιτυχώς την υγιή επιχειρηματικότητα με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «The Met», στη Θεσσαλονίκη. Τον έπαινο εκ μέρους της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT παρέλαβε ο Στέφανος Κανίδης, Διευθυντής Παραγωγής της εταιρίας. Στην εκδήλωση απονομής, το παρών έδωσαν εξέχοντα πρόσωπα της επιχειρηματικής σκηνής Β. Ελλάδος αλλά και του πολιτικού κόσμου της χώρας, μεταξύ των οποίων ο κ. Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ο κ. Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Οικονομικών.

Τα βραβεία, που πλέον αποτελούν θεσμό, διοργανώνονται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με την εφημερίδα Καθημερινή και στόχο έχουν να αναδείξουν τις επιχειρήσεις – πρωταγωνιστές του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες εν μέσω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, υιοθέτησαν στρατηγικούς σχεδιασμούς που οδήγησαν στην τόνωση της βιομηχανίας και της εξωστρέφειας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης