Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και το Δασαρχείο Πεντέλης και με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (ΙΜΔΟ&ΤΔΠ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. έργου με τίτλο «Συμβολή στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών κατά το 2012-2014 με τη μεθοδολογία INCA», προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, εθελοντές και ιδιώτες, σε ημερίδα εργασίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών για το 2014 που διοργανώνεται στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (Αραφηνιδών Αλών 12) το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, με ώρα έναρξης τις 10:30 και ολοκλήρωσης τις 14:30.

Η ημερίδα έχει σαν στόχο την προώθηση της καλύτερης συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αξιοποιώντας σύγχρονες γνώσεις και μία μεθοδολογία που αναπτύχθηκε στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου με τον τίτλο INCA. Η μεθοδολογία στηρίζεται στον καθορισμό και τη συμφωνία κοινών στόχων πρόληψης και τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να σχεδιάσει και να εκτελέσει δράσεις προς επίτευξη των στόχων. Με δεδομένη την ανωτέρω στόχευση η ημερίδα θα περιλαμβάνει μικρό μόνο αριθμό παρουσιάσεων που θα αφορούν την πρόληψη και τη μεθοδολογία INCA. Προβλέπεται η διάθεση αρκετού χρόνου για συζήτηση ως προς τους στόχους, την ανάδειξη της ομάδας εργασίας και την κατάθεση προτάσεων για δράσεις προς επίτευξη των στόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή όσων θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία αυτή, εκπροσώπων φορέων που εμπλέκονται στις δασικές πυρκαγιές, ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εθελοντών, κλπ. είναι σαφώς εθελοντική και έχει ως στόχο την επίτευξη καλύτερης πρόληψης των πυρκαγιών μέσω συνεργασιών αλληλοϋποστήριξης και αλληλοενημέρωσης για τρέχουσες δράσεις, αξιοποίησης επιτυχημένων παραδειγμάτων, βελτίωσης επιστημονικών γνώσεων και καλύτερου συντονισμού και συνεργασίας.

Τυχόν φορείς που επιθυμούν να παρουσιάσουν (με 10-λεπτη παρουσίαση) δράσεις ή προγράμματα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, να επικοινωνήσουν μέχρι την Τετάρτη 23-4-2014 με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας κ. Παναγιώτη Σπανόπουλο (e-mail:p.spanopoulos@0164.syzefxis.gov.gr, τηλέφωνο: 6973741190).

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης