Την εμφάνισή τους έπειτα από 100 χρόνια έκαναν στα προάστια της Ρώμης οι λύκοι. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η αγέλη αποτελείται από ένα αρσενικό, ένα θηλυκό και πέντε κουτάβια. Μάλιστα όπως αναφέρεται το ένα κουτάβι πάσχει από μια ασθένεια όπου δεν μπορεί να κινήσει τα πίσω πόδια. Οι κάμερες κατέγραψαν την αγέλη, η οποία δειλά – δειλά αρχίζει να εξερευνά τα περίχωρα της αιώνιας πόλης.

Οι υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος ανέφεραν πως είναι πολύ σημαντικό να προστατευθούν αυτοί οι λύκοι, και κυρίως να αποφευχθούν διασταυρώσεις με αδέσποτους σκύλους προκειμένου να μην γεννηθούν υβρίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη ρωμαϊκή μυθολογία, ο Ρωμύλος και ο δίδυμος αδελφός του Ρώμος, ιδρυτές της Ρώμης, θηλάστηκαν σε μια σπηλιά από μία λύκαινα, αφού εγκαταλείφθηκαν στον ποταμό Τίβερη. Αυτό το επεισόδιο απεικονίζεται σε όλη τη ρωμαϊκή εικονογραφία μέχρι σήμερα, ακόμα και στον ποδοσφαιρικό σύλλογο της πόλης, Ρόμα.

Στην Ιταλία, το κυνήγι των λύκων επιτρεπόταν μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν ο συνολικός πληθυσμός έπεσε σε περίπου 100 ζώα. Οι λύκοι έλαβαν καθεστώς προστασίας το 1971 και ο πληθυσμός τους έκτοτε ανέκαμψε σε περίπου 1.500-2.000, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ορεινές περιοχές στα σύνορα με την Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης