Ένα συμβάν το οποίο σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα προκαλεί εντύπωση στις Σέρρες. Τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα έχουν πλημμυρίσει τα χωράφια σε περιοχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες με συνέπεια τα ψάρια να έχουν «βγεί» στα κτήματα. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αν και θα μπορούσε να αποτελεί… πρωταπριλιάτικο ψέμα, αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς κατοίκους που έσπευσαν στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν τα ψάρια που «κουβαλούν» μαζί τους τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

«Έγιναν ψαράδες οι αγρότες» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, εξηγώντας πως περισσότερες από 40 βάρκες πλέουν τις τελευταίες ημέρες στα πλημμυρισμένα χωράφια του δήμου, με ορισμένους να έχουν, μάλιστα, ρίξει δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις συστάσεις της αστυνομίας να απομακρύνουν οι επίδοξοι ψαράδες τις βάρκες τους από τα πλημμυρισμένα χωράφια, όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Την ίδια ώρα τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, συνεχίζουν να πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών. Τα αναχώματα σπάνε το ένα μετά το άλλο, πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις στους δήμους Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης.

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή παραμένει ο Στρατός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αστυνομική δύναμη, που αποτρέπει τη διέλευση αγροτών από πρώην αγροτικούς δρόμους, ενώ τα νερά του παραποτάμου Μπέλιτσας που «εισβάλλουν» με δύναμη στον Στρυμόνα απειλούν κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο με 300 ζώα.

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης