Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες λουόμενους το φαινόμενο της εισβολής μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες. Ήδη για το θέμα έχουν προβεί σε ανακοινώσεις πολλοί φορείς. Παρ όλ αυτά, τα τσιμπήματα είναι καθημερινό φαινόμενο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει όλος ο Κορινθιακός ενώ μέδουσες εμφανίζονται και στο Ιόνιο. Επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται παραλιακά έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, αφού πολλοί λουόμενοι προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο επαφής με τις μέδουσες επιλέγουν πισίνες.

Άλλο ένα από τα δεκάδες περιστατικά συνέβη στην περιοχή της Αχαΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πίστευε στα μάτια της όταν λουόμενη βγήκε από την θάλασσα σε παραλία του Κορινθιακού σε μικρή απόσταση από την Πάτρα, και είδε σημάδια στα κάτω άκρα της.  

/

Η γυναίκα εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία Βοήθεια” και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε από γιατρούς, πως η δερματοπάθεια που εκδήλωσε, οφείλεται σε τσίμπημα μέδουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παθούσα δημοσίευσε το γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να αναφερθεί πως η επαφή με τσούχτρα δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο το αλλεργικό σοκ δεν είναι σπάνια μορφή.

Πηγή: tempo24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης