Περιβαλλοντικές δράσεις με την επωνυμία «Πράσινη Εβδομάδα» διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα, αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στον θεσμό «Green Week» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που έχει καθιερωθεί στις 5 Ιουνίου.

Η οργάνωση και η υλοποίηση των δράσεων ανήκει στον Δήμο Ευρώτα και το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), με την συμμετοχή κυρίως μαθητών από τα δημοτικά σχολεία και φορείς της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της «Πράσινης Εβδομάδας» είναι η κατάδειξη των κύριων περιβαλλοντικών προβλημάτων και η ανάδειξη των μεθόδων που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτών και θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει εργαστήρι ανακύκλωσης, φυτεύσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παρουσίαση της βιοκλιματικής πλατείας Πηγών στη Σκάλα και άλλες δράσεις, που θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή συνεδρίου, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να μυηθούν σε καινοτόμες πρακτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης