Σε πρόγραμμα με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας εντάχθηκε από σήμερα το νησί της Αλοννήσου, σε μια πρώτη προσπάθεια αφύπνισης των πολιτών για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης της στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία του δήμου Αλοννήσου με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί πλέον ένα περιβαλλοντικό ορόσημο τόσο για την Αλόννησο, όσο και για όλη τη χώρα. Το πανέμορφο νησί, που φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus, στη Μεσόγειο, είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που μέσα από το πρόγραμμα ‘Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες’, καταργεί τη χρήση της πλαστικής σακούλας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δικτύου.

Για τα επόμενα στάδια του προγράμματος, έχει προγραμματιστεί η περαιτέρω διανομή πάνινων τσαντών και ενημερωτικού υλικού σε όλα τα νοικοκυριά του νησιού, καθώς επίσης και η υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές, βιωματικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, εθελοντικών καθαρισμών ακτών και εργαστηρίων διαβούλευσης με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης