Πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες αποτελεί κάθε χρόνο το χιονισμένο τμήμα της διαδρομής «Tateyama Kurobe Alpine Route» στο κεντρικό τμήμα της Ιαπωνίας.

Ο δρόμος που ακολουθούν τα τουριστικά λεωφορεία διέρχεται μέσα από εντυπωσιακά τείχη χιονιού και πάγου, που φθάνουν σε ύψος ακόμα και τα 20 μέτρα. Η πανέμορφη διαδρομή «Tateyama Kurobe Alpine Route», μήκους 37 χλμ., περνάει μέσα από τα βουνά Χίντα (Βόρειες Ιαπωνικές Άλπεις), ανάμεσα στις επαρχίες Τογιάμα και Ναγκάνο. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν δέντρα που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 1.000 έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι επισκέπτες ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη την περιήγησή τους σε αυτόν τον λαβύρινθο του χιονιού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκτιμάται πως το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής θα είναι επισκέψιμο μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, όταν και το χιόνι αρχίζει να λιώνει.

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, η περιοχή Τατεγιάμα δέχτηκε φέτος μερικές από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις του πλανήτη.

Ήδη, αρκετοί επισκέπτες κάνουν λόγο για το… Τείχος του Game of Thrones. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα, κάνουν τη σκοπιά τους κατά μήκος του τείχους τις νυχτερινές ώρες…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης