«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και στην Κυλλήνη Ηλείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 100 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για βασικά θέματα ασφαλείας από τα Πυροσβεστικά και Λιμενικά σώματα. Παράλληλα οι μαθητές παρακολούθησαν, επίσης, ναυαγοσωστικές επιδείξεις καθώς και συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης από τη σχολή Lifeguard Hellas.

Στο Πόρτο Γερμενό επιπρόσθετα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, να γνωρίσουν το Κάστρο των Αιγόσθενων, και να ανακαλύψουν μέσα από βιωματικό παιχνίδι τα ίχνη του χρόνου στο φυσικό τοπίο, τον μύθο του Μελάμποδα και την ιστορία της περιοχής.

Και οι δύο δράσεις έκλεισαν με ζωγραφιές σε τεράστια πανό όπου τα παιδιά αποτύπωσαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης