Ο Mark Quartiano έχει πιάσει πάρα πολλούς καρχαρίες στη Φλόριντα και όσοι γνωρίζουν τα… κατορθώματα τον αποκαλούν ως «Mark the Shark».

Μέχρι πρότινος ωστόσο και παρά την εμπειρία του, δεν είχε συναντήσει ποτέ κάποιο θαλάσσιο ον τόσο μεγάλο και τόσο περίεργο όσο αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για σαλάχι γιγαντιαίων διαστάσεων για το οποίο ο ίδιος ανέφερε πως «έμοιαζε με δεινόσαυρο».

Ήταν μια πραγματικά πολύ σπάνια ψαριά, όπως σημειώνει το GrindTV που δημοσιοποίησε το θέμα. Ο Quartiano είπε πως η επιστημονική ονομασία του εντυπωσιακού «κατοίκου του βυθού» είναι Dactylobatus clarkii, αλλά στη συνέχεια ο George H. Burgess από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα σαλάχι με την επιστημονική ονομασία Dasyatis centroura.

Ο Quartiano ψάρευε με ένα ιαπωνικό συνεργείο και, όπως είπε, στόχος ήταν να πιάσει έναν καρχαρία για ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή (!). «Χρειάστηκα τέσσερις ώρες για να το ανεβάσω, αρχικά νόμιζα πως είναι κάποιος τεράστιος καρχαρίας γιατί παλεύουν με τον ίδιο τρόπο», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλος του συνεργείου πάντως είχε υποβρύχιο εξοπλισμό και κατέγραψε οπτικοακουστικό υλικό που θα κυκλοφορήσειστο προσεχές μέλλον.

Ο «Mark the Shark» εκτιμά πως είχε βάρος περίπου 360 κιλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης