Δυνατή χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Τριφυλία, η οποία ξέσπασε με ιδιαίτερη ένταση στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων και τη Δ.Ε. Αυλώνος.

Στους Γαργαλιάνους το χαλάζι ήταν σε μέγεθος καρυδιού, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Πλατανίων οι δρόμοι «άσπρισαν». Παράλληλα, ανεμοστρόβιλοι «σάρωσαν» δέντρα στην Τοπική Κοινότητα Τραγάνας και την Τοπική Κοινότητα Ελαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας άμεση ήταν η κινητοποίηση, ώστε να υπάρξει γρήγορη ενημέρωση και καταγραφή της κατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν, κυρίως στις ελιές που βρίσκονται σε περίοδο συγκομιδής του ελαιόκαρπου.

Από τη μεριά των κατοίκων και παραγωγών υπάρχουν φόβοι ότι κατά τόπους ίσως έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση.

Στην Κυπαρισσία και στα Φιλιατρά σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση -μπουρίνι- που κράτησε κατά τόπους περί τη μία ώρα, ενώ έπεσε και χαλάζι. Ολόκληρες εκτάσεις με ελαιόδεντρα, χθες το πρωί, «στρώθηκαν» με τον ελαιόκαρπο, τον οποίο το χαλάζι είχε ρίξει από τα δέντρα. Εικόνες που μόνο θλίψη προκαλούν. Η δε ζημιά αφορά και στα δέντρα και τον καρπό, όπως λένε παραγωγοί. Οι ίδιοι προσθέτουν ότι είναι ευτύχημα, μες στη δυστυχία τους, που δεν είχε μεγαλύτερη διάρκεια το φαινόμενο, ενώ σημείωσαν ότι η εκδήλωσή του, σε εύρος, κυμάνθηκε σε όλη την περιοχή, αλλά όχι παντού με την ίδια ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τραγάνα σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος που «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ το ίδιο συνέβη στο άλλο άκρο του δήμου, την Ελαία, όπου ξεριζώθηκαν μεγάλα πεύκα του δάσους και «χτυπήθηκαν» ελαιόδεντρα.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης